” Geld laat de wereld draaien,
Liefde laat de wereld zien! “

– Diggy dex –

We worden steeds bewuster van de kracht van onze aankopen; hoe en waar we ons geld spenderen en welke impact dit heeft op de makers en hun omgeving: Consious consumerism.
CRESI is vastberaden om een platform te creëren waar je met je aankoop het verschil kunt maken.

 

Who is CRESI?

CRESI, dat ben ik: Marianne Pen.
Samen met mijn man en 3 kinderen woon ik een gezellig dorp in Friesland. Ik ben geboren en getogen in Friesland en houd van de rust, ruimte en het groene dat het platteland ons biedt.
Ik omschrijf mijzelf als een spontaan, sociaal, energiek en creatief persoon.
Mensen helpen zit in mijn DNA. De creativiteit uit zich in het hergebruiken van spullen om er weer wat nieuws van te maken.
Ik heb een passie voor Afrika, ook dit zit in mijn DNA. De oorsprong ligt in mijn jeugd en is gedurende mijn carrière in een stroomversnelling gekomen. Jarenlang ben ik aanspreekpunt geweest voor klanten in Afrika en ik heb er zelfs een aantal mogen bezoeken. Dit heeft mij veel geleerd over het continent. Afrika kent prachtige natuur, cultuur en kleurrijke, vriendelijke mensen met een onbeschrijflijk talent om schitterende handgemaakte spullen te maken.  Dit heeft mij geraakt. Maar Afrika kent ook een andere kant, armoede. Iets wat mij enorm aangrijpt.
Al deze aspecten samen zijn mijn inspiratiebron om een bijdrage te leveren aan een betere wereld met betere kansen in onderontwikkelde gebieden.

But what is CRESI?

CRESI is een platform waarmee ik streef naar het verbeteren van de leefomstandigheden en het bestrijden van de armoede in onderontwikkelde gebieden in Afrika. Door producten van handwerkers uit deze gebieden via het platform aan te bieden, helpt CRESI de distributie ervan uit te breiden; Een breder scala aan consumenten kan worden bereikt dan enkel toeristen en lokale afnemers. Met werkgelegenheid en daarmee een solide inkomensbasis als gevolg.

CRESI cooperates with small, independent workshops in Africa, because this is where most impact can be realised in the community. For that reason the focus of CRESI is on products made from waste materials, recycled materials and/or natural resources. Raising awareness in the field of recycling, sustainability and the positive effects of a greener world will also contribute to my bigger mission:
breaking the cycle of poverty!

Winst is niet de drijfveer. Ik zie CRESI ook niet als een bedrijf dat producten verkoopt.
Ik verkoop mijn missie in de vorm van prachtige producten!
Ik verbind mij er daarom toe om de winst ook aan te wenden voor mijn missie, door te investeren in de handwerkers in de vorm van scholing, gezondheidsprogramma’s of hun productieproces. Maar ook goede doelen steunen zal onderdeel zijn van CRESI.

I am convinced that together we can make the world more beautiful, do you join?

Kernwaarden van CRESI:

Love
Everything is made with love and represents my love for Africa.

Culture
All products are handmade and contribute to the preservation of ancient creative techniques.

Sustainability
By the use of waste materials, recycled materials and natural resources.

LEAVE FOOTPRINTS OF LOVE & KINDNESS EVERYWHERE YOU GO!

Geïnteresseerd in samenwerken met CRESI? Neem contact op via info@cresi.nl