” Geld laat de wereld draaien, Liefde laat de wereld zien! “
– Diggy Dex –

Bij elke stap die je zet, blijft een voetstap achter. We worden steeds bewuster van de kracht van onze aankopen; Hoe kopen we, wat kopen we en waar kopen we? Maar ook welke impact heeft dit op de makers en hun omgeving?
CRESI gelooft in de kracht van bewust consumeren en is dan ook dé marktplaats waar je met je aankoop het verschil kunt maken!

Wie is CRESI?

CRESI, dat ben ik: Marianne Pen.
Samen met mijn man en 3 kinderen woon ik in een gezellig dorp in Friesland.
Ik houd van de natuur. Het geeft me rust en energie om creatief te zijn. Graag steek ik oude spullen weer in een nieuw jasje of kruip ik achter de naaimachine.
Ik heb een passie voor Afrika. De oorsprong ligt in mijn jeugd en gedurende mijn carrière is het in een stroomversnelling gekomen. Jarenlang ben ik aanspreekpunt geweest voor klanten in Afrika en ik heb er zelfs een aantal mogen bezoeken. Dit heeft me laten inzien hoeveel talent en vakmanschap er onder de bevolking is. Een podium om hun talenten te tonen, krijgen ze echter vaak niet. Ze maken prachtige producten, maar een afzetmarkt ontbreekt vaak, voornamelijk ook door armoede ingegeven.
Al deze aspecten samen zijn mijn inspiratiebron om een platform te creëren waarmee een bijdrage wordt geleverd aan het verbeteren van de leefomstandigheden en het vergroten van de kansen van vaklieden in onderontwikkelde gebieden.

Winst is niet mijn drijfveer. Ik zie CRESI ook niet als een bedrijf dat producten verkoopt: Ik verkoop mijn missie in de vorm van prachtige producten!
Ik verbind mij daarom aan mijn missie door de winst ook aan te wenden voor het investeren in de handwerkers in de vorm van scholing, gezondheidsprogramma’s of hun productieproces. Maar ook goede doelen steunen zal onderdeel zijn van CRESI.

Maar wat is CRESI?

Een kans; CRESI is een platform, een marktplaats waar handwerkers uit verschillende gebieden in Afrika hun producten kunnen aanbieden. Een mogelijkheid om hun talenten en vaardigheden te laten zien en Nederland kennis te laten maken met de prachtige producten die ze maken.
Hiermee stimuleren we de werkgelegenheid en economische mogelijkheden om te groeien en een stap voorwaarts te maken.

CRESI werkt samen met kleine, onafhankelijke werkplaatsen in Afrika, omdat hier de meeste impact in de gemeenschap gemaakt kan worden.  Naast dat deze gemeenschappen armoede kennen, zijn ze vaak ook vervuild. Het Afrikaanse continent kent een enorme afvalproblematiek. Mede daarom ligt de focus van CRESI op artikelen die gemaakt zijn van afvalmaterialen, gerecyclede materialen en/of natuurlijke materialen. Op deze manier werken wij circulair en daardoor duurzaam.

Onze kernwaarden

Liefde
Alles wordt met liefde gemaakt en vertegenwoordigt mijn liefde voor Afrika.

Cultuur
De producten zijn handgemaakt en dragen bij aan het behoud van de oeroude creatieve technieken.

Duurzaam
Door het gebruik van afvalmaterialen, gerecyclede materialen en natuurlijke materialen.

“Leave footprints of love & kindness everywhere you go!”
“Leave footprints of love & kindness everywhere you go!”

Geïnteresseerd in samenwerken met CRESI? Neem contact op via info@cresi.nl